Прогнози

Прогнози.net: (почти) ежедневни, необосновани спортни (предимно футболни) прогнози от хипстъра.

Стратегии за залагане

Основна стратегия

Този сайт започна като и все още е експеримент. Лаборатория за изпробване на хазартни стратегии. Основната стратегия с която започнах да залагам тук е следната:

Стратегията се базира на презюнкцията че букмейкърите и свободния пазар обикновено прогнозират достатъчно добре резултатите. В повечето случаи най-ниският коефициент в даден пазар е и най-вероятен. В един идеален свят всеки залог на най-ниския коефициент би се равнявал на сигурна печалба. За щастие не живеем в идеален свят (защото в противен случай хазарта не би бил възможен).

При такава стратегия има няколко особености:

  • Не всеки пазар е удачен. Търсим с пазар с най голяма разлика между най-ниския и най-високия коефициент. Примерно 1 - коефициент 1.35, x - коефициент 4, 2 - коефициент 8;
  • Не си струва да се залага за коефициенти под 1.1, печалбата е нищожна а риска си е риск;
  • Печалбите са ниски и рискови. Поради първото изискване на зай-голяма разлика в коефициентите, най-ниският коефициент обикновено е под 1.5, коетo прави риска оправдан само за малки суми (в моя случай минималния залог в Betfair от 2 евро).

Основната стратегия не е добра. Това е стратегията на начинаещия залагащ (т.е. моята :). Следващата стратегия, която ще разгледаме се справя много по-добре с разпределянето на риска.


Внимание! Авторът не носи никаква отговорност за щети причинени от този текст.

Коментари